לוגו
עדכונים

הסיבות שמאחורי הימנעות גברים מטיפול רפואי

מחקרים מראים שגברים נוטים לדחות טיפול רפואי עד שהמצב מחמיר

שני עשורים לאחר שדן סומרס החל לחוות סדרת תסמינים מוזרים ובלתי מוסברים, הוא מצא את עצמו במצב חירום רפואי. כאבים חזקים בחזה, חוסר יכולת לשמור מזון או מים, והקאות מרות היו חלק מהתסמינים שהובילו אותו בסופו של דבר לבית החולים. דן, בן 43 מאיפסוויץ', מספר ל-BBC שהוא חשש להיות נטל ולכן נמנע מלפנות לרופא.

סיפורו של דן אינו ייחודי. גברים רבים נמנעים מלפנות לטיפול רפואי עד שהמצב הופך לבלתי נסבל או עד שלחץ מצד קרוביהם דוחף אותם לפעול. נתונים מראים שגברים פונים לרופאים פחות מנשים, והסיבות לכך רבות ומגוונות.

מחקר שנערך על ידי NHS מצא כי 45.8% מהנשים ניסו ליצור קשר עם מרפאתן במהלך 28 הימים האחרונים, לעומת 33.5% בלבד מהגברים. גברים גם נוטים פחות להירשם למרפאות שיניים ולהשתמש בבתי מרקחת.

פרופ' פול גלדס מאוניברסיטת יורק מסביר שגברים פחות נוטים להגיע לפגישות שגרתיות ונוטים לדחות טיפול עד שהתסמינים מפריעים לתפקוד היומיומי. סקר שנערך בקרב כמעט 1,000 גברים באנגליה מצא כי 48% מהם מרגישים לחץ 'להחזיק מעמד' ולא לפנות לטיפול רפואי.

החברה מקשרת גבריות עם תכונות כמו עצמאות ואי-הצגת פגיעות, מסביר פרופ' ברנדן גו מאוניברסיטת לידס בקט. ד"ר קלייר פולר, מנהלת רפואית ב-NHS, מציינת שגברים נוטים להימנע מפנייה לטיפול רפואי גם בנושאים של בריאות הנפש ושינויים בגוף שיכולים להיות סימנים לסרטן.

קווין מקמולן, שעובד בארגון צדקה לבריאות הנפש של גברים, אומר שגברים רוצים לפתור את בעיותיהם בעצמם. הוא עצמו נאבק בבריאות הנפשית שלו במשך שנים לפני שפנה לעזרה.

פרופ' גלדס מציין כי ישנם גורמים נוספים שמונעים מגברים לפנות לרופאים, כמו מערכות תורים שלא מתאימות לשעות העבודה שלהם. נשים, לעומת זאת, נאלצות לעיתים קרובות לפנות למערכת הבריאות בשל סיבות כמו מחזור, אמצעי מניעה או הריון.

ג'ונתן אנסתי, בן 54 מסורי, דחה את הפנייה לרופא עד שהתסמינים שלו החמירו בצורה דרסטית. הוא אובחן עם סרטן המעי הגס בשלב מתקדם. ג'ונתן ממליץ לגברים אחרים לא להתבייש ולפנות לטיפול רפואי מוקדם ככל האפשר.

מומחים מציינים כי עמדות הגברים כלפי מערכת הבריאות משתנות לטובה, אך יש עוד עבודה לעשות. פרופ' גלדס מאמין כי שירותים רפואיים צריכים להיות מותאמים לצרכי הגברים, עם גישה גמישה ותמיכה פרואקטיבית.

ד"ר סב פילון מציע להוסיף בדיקות בריאות כלליות לגברים בשנות ה-20 לחייהם כדי להרגיל אותם לפנות לטיפול רפואי. בדיקות אלו זמינות כיום רק לאנשים בגילאי 40 עד 74.

תגובות 0

משתמש

להצמיד את התגובה הזו?

If you already pinned a comment, this will replace it

מחיקה תגובה

למחוק את התגובה לנצח?

מחיקה תשובה

למחוק את התשובה לתמיד?

דיווח על תגובה

דיווח על התשובה