הליברלים בקנדה לא השיגו רוב בפרלמנט
ניצחון מפתיע בבחירות, אך נדרשת תמיכה ממפלגה קטנה להעברת חוקים

ראש ממשלת קנדה, מארק קרני, והליברלים שלו לא הצליחו להשיג רוב מוחלט בפרלמנט לאחר ניצחון מפתיע בבחירות, שנראה כהתנגדות לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הליברלים זכו ב-169 מתוך 343 המושבים בפרלמנט, אך נדרשים לתמיכה ממפלגה קטנה כדי להעביר חוקים.
הבחירות בקנדה התקיימו על רקע מתיחות עם ארה"ב, כאשר טראמפ איים במלחמת סחר ובסיפוח קנדה כמדינה ה-51 של ארה"ב. קרני, לשעבר בנקאי מרכזי, הצליח להחזיר את הליברלים לשלטון לאחר ירידת הפופולריות של ראש הממשלה הקודם, ג'סטין טרודו.
המפלגה השמרנית, בראשות פייר פואיליבר, הפסידה בבחירות, כאשר פואיליבר עצמו איבד את מושבו בפרלמנט לאחר 20 שנה. פואיליבר ניסה להפוך את הבחירות למשאל עם על טרודו, אך האסטרטגיה לא הצליחה.
קרני הדגיש בנאום הניצחון את הצורך באחדות מול האיומים מוושינגטון. הוא ציין כי היחסים ההדדיים בין קנדה לארה"ב השתנו באופן מהותי, והבטיח להגן על האינטרסים של קנדה.
כעת, הליברלים יצטרכו לשתף פעולה עם מפלגה קטנה כדי להמשיך לשלוט. האפשרויות כוללות את המפלגה הפרוגרסיבית או את המפלגה הבדלנית מקוויבק. המפלגה הפרוגרסיבית תמכה בעבר בליברלים, אך מנהיגה הנוכחי, ג'אגמיט סינג, הודיע על פרישתו לאחר תוצאות הבחירות.
המצב הכלכלי בקנדה מאתגר, עם עלייה ביוקר המחיה ואיומים מצד טראמפ על הטלת מכסים. קרני הבטיח להחזיר את ההגירה לרמות ברות קיימא ולהגדיל את המימון לשדרן הציבורי של קנדה.
הבחירות בקנדה עוררו עניין רב, עם שיעור הצבעה של 68.5%, הגבוה ביותר מאז 1993. רבים מהמצביעים הביעו דאגה מהשפעת טראמפ על הכלכלה הקנדית והעדיפו את הליברלים על פני השמרנים.